Hulp bij het internet en het zoeken

Het internet heeft zich de laatste jaren erg goed ontwikkeld en  de mogelijkheden hebben zich vermenigvuldigd. Toch weet niet iedereen hoe je gericht op Google kunt zoeken. Het ingeven van de juiste keywords zorgt voor goede resultaten. Iedereen denkt dat het hebben van veel zoekresultaten goed is, maar de kunst is echter om zo weinig mogelijk zoekresultaten te hebben. Hoe specifieker je zoekopdracht, hoe beter de resultaten van de zoekmachine bij het kunnen beantwoorden van je vragen.

Het belang van je zoekopdracht

Er zijn miljoenen webpagina's. Deze staan allemaal in de index van zoekmachines. Je kunt je voorstellen dat een algemene zoekterm op heel veel pagina's voor komt. Die wil je natuurlijk niet allemaal moeten gaan doorspitten. Je zoekopdracht is daarom van doorslaggevend belang. Hoe nauwkeuriger je je zoekopdracht kunt samenstellen, hoe beter de resultaten van je zoekopdracht zullen zijn. Een voorbeeld: Als je op zoek bent naar een vakantiehuis in Toscane, zoek je natuurlijk niet alleen op de term vakantiehuis. Als je dat doet zul je namelijk heel veel resultaten zien die totaal niet van belang voor je zijn. Je zult veel algemene vakantiehuis verhuur websites tegen komen als Ziezo's vakantiehuishurenonline.nl, Belvilla of Interhome. Maar vele aanbieders die zich specifiek op die regio van Italië richten, zoals italianresidence of Bellaumbria zul je zo missen! Het klikt natuurlijk logisch, maar vaak is het lastig voor iemand die niet bekend is met zoekmachines. Nog een voorbeeld: Een ondernemer die op zoek is naar een leuk personeelsgeschenk voor de kerst zal kunnen gaan zoeken op relatiegeschenken. De kans is echter groot dat de resultaten die naar boven komen niet echt van belang zijn. Veel beter is het te zoeken naar kerstpakketten en wellicht al met het beschikbare budget erbij. Je kunt zelfs al je favoriete thema proberen. Aanbieders als kerstpakketten tip of origineel kerstpakket online hebben namelijk zo'n groot aanbod dat je wellicht dan al direct het juiste pakket krijgt voorgeschoteld. Dat maakt kiezen natuurlijk ook een stuk gemakkelijker en sneller.

Meer tips bij zoeken in Google

Je wilt meer informatie bekomen over een bepaald onderwerp, maar weet niet juist welke zoektermen je moet gebruiken. Jij hebt het waarschijnlijk ook al meegemaakt. Om deze problemen te voorkomen, zijn er verschillende handigheidjes die je kan toepassen. Zo heb je zelf al wel eens gemerkt dat er ooit zoekresultaten tussen staan die niet geschikt zijn voor jou. Dit kan je voorkomen door aanhalingstekens te plaatsen voor en achter je zoekterm zodat Google op de exacte woordcombinatie zoekt. Als je ook op de synoniemen van een bepaalde zoekterm wilt zoeken, kan je de tilde-operator voor je zoekwoord zetten. Indien je iets wilt opzoeken over een tijdspanne, dan zet je tussen de 2 jaartallen 3 puntjes. Ook met prijzen, numerieke waardes of gewichten kan je dit toepassen. De or-functie is ook handig om toe te passen tijdens het zoeken. Als je graag wilt dan je alleen de resultaten krijgt waar zoekterm A of B in staan zet je tussen de 2 zoektermen OR. Dit zijn slechts enkele handigheidjes die je kunnen helpen om gerichter te zoeken. Er zijn ongetwijfeld meer  tips om efficiënter te zoeken, maar als je bovenstaande tips al kent, kom je al heel ver.