Online rekenen

Één van de zoekfuncties die je  kan vinden binnen een zoekmachine is een rekenmachine. Altijd handig als je even snel iets wilt uitrekenen en je geen rekenmachine bij je hebt. Bovendien zijn veel berekeningen vrij gecompliceerd en moet je bepaalde wiskundige theorieën en regels kennen om tot de juiste uitkomst te komen. Gewoon weg verschillende getallen optellen of aftrekken is niet zo moeilijk kunnen de meeste nog wel uit hun hoofd. Maar getallen optellen in combinatie met vermenigvuldigen of delen vergt alweer de kennis van volgorde van bewerkingen. In de wiskunde kan je moeilijke bewerkingen tegenkomen waarin vierkantswortels en machten gecombineerd moeten worden, dit is bijna onmogelijk om uit je hoofd te berekenen. Dan ben je blij als je een rekenmachine hebt die je kan helpen met ingewikkelde berekeningen.

Het gebruik van een rekenmachine

Voor ingewikkelde berekeningen gebruik je natuurlijk het liefste een rekenmachine die je snel de juiste uitkomst geeft. Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe je een calculator op de juiste manier kan gebruiken. Getallen kunnen meestal gewoon ingevoerd worden, maar voor een vermenigvuldiging kan je een * of een x-teken gebruiken. Dit kan verschillend zijn en afhankelijk van het type calculator. Bovendien kan het ook zijn dat je haakjes moet gebruiken bij berekeningen. Éénmaal de berekening ingegeven, kan de rekenmachine de berekening uitvoeren.

Verschillende soorten berekeningen

Goed ontwikkelde rekenmachines zoals de calculator van Google kan zo goed als alles uitrekenen. Ongetwijfeld de simpele bewerkingen zoals optellen en aftrekken maar ook percentages en algoritmes berekenen is geen probleem. Ook het omrekenen van geld eenheden kan met deze rekenmachine. Test het zelf!