Valuta

In Europa hebben we euro's in Engeland hebben ze ponden en in Amerika hebben ze dollars. Veel landen hebben een verschillende muntsoort. Als je in een land met een andere muntsoort wil betalen zul je eerst de muntsoort moeten kopen. Ondanks dat dit niet altijd praktisch is, kan er ook veel geld mee verdiend worden. In dit artikel geven we je inzichten in hoe deze wereld in elkaar steekt. We geven tips over hoe je kunt handelen met valuta.

Wat zijn valuta

Valuta is de munteenheid die is aangewezen als officiële munt van een land. De iedere valuta heeft een andere waarde, waardoor waarden verschillen. De waarden van valuta verschillen op basis van de vraag ernaar. Door hier handig gebruik van te maken kan er winst gemaakt worden. Dit wordt handelen in valuta of handelen in Forex genoemd. Hieronder gaan we verder in op hoe er geld verdiend kan worden met het handelen in valuta.

Handelen in valuta

Handelen in valuta wordt breed uitgeoefend. Er is in korte tijd veel geld mee te verdienen, maar is daarbij erg risicovol. De waarde van een valuta hangt af van de vraag die ernaar is. Als er veel vraag is, is een valuta duurder en vice versa. De kunst is om een valuta te kopen wanneer deze goedkoop is, maar tekenen vertoont dat deze meer waard gaat worden. Er wordt een bepaalde tijd afgewacht tot verwacht wordt dat de waarde niet verder stijgt, vervolgens wordt deze weer verkocht. Het verschil tussen de waarden is de winst, deze kan afhankelijk van de aanschaf flink oplopen. Er zijn vele online brokers die u op weg kunnen helpen. Tip: de online CFD broker Flatex (check bv Flatex) heeft een Nederlandse vestiging en staat bekend om de goede begeleiding door persoonlijk advies en het aanbod van gratis of tegen gereduceerd tarief te volgen beleggingscursussen.

Hulp bij handelen in valuta

Het succes van handelen in valuta hangt dus af van het vermogen om stijgingen en dalingen van de vraag naar de valuta te kunnen voorspellen. Door het economisch nieuws goed bij te houden ontstaat er een goed beeld van de financiële omstandigheden. Hierdoor kan voorspeld worden of het in de toekomst aantrekkelijker of minder aantrekkelijk wordt om te investeren in dat land. Dit bepaald de vraag en dus de waarde van de valuta.