Aandelen

Aandelen zijn net als nieuws over valuta's dagelijks op het nieuws op de zakelijke journalen, ook op het reguliere nieuws worden ze regelmatig vernoemd. We hebben het over aandelen. Aandelen zijn een belangrijk onderdeel van het zakelijke leven. Aandelen worden gebruikt als handelsmiddel of als winstspreiding. In dit artikel werken we uit wat aandelen zijn en hoe er geld mee verdiend kan worden. Aan het eind leggen we uit hoe ook jij kun beginnen met geld verdienen aan aandelen.

Wat zijn aandelen?

Aandelen kunnen eigenlijk gezien worden als kleine stukjes van het bedrijf. Met het kopen van een of meerdere aandelen krijg je medezeggenschap in het beleid van een bedrijf. Je wordt dan uitgenodigd voor aandeelhoudersvergaderingen. Wanneer je meer dan 50% van de aandelen bezit ben je eigenaar van het bedrijf. Aandeelhouders delen mee in de winst van het bedrijf door de uitkering van dividend.

Handelen in aandelen

Een aandeel heeft een bepaalde waarde, deze stijgt of daalt aan de hand van de waarde van het bedrijf. Het handelen in aandelen is gebaseerd op het vermogen om een stijging of daling in de waarde van het bedrijf te voorspellen. Er wordt geprobeerd om aandelen te kopen als ze goedkoop zijn en snel zullen gaan stijgen. Als er verwacht wordt dat de waarde niet verder zal stijgen worden ze weer verkocht, het verschil tussen inkoop en verkoop is de winst die behaald wordt.

Beginnen met het handelen in aandelen

Vroeger was het lastig om te beginnen met handelen in aandelen, tegenwoordig is dat een stuk gemakkelijker. Het enige dat je nodig hebt voordat je kunt beginnen is een aandeelhoudersrekening. Vervolgens kun je beginnen met het kopen van aandelen. Dit kan via internet, zodat u niet achter uw computer uit hoeft. Ook het verkopen van de aandelen kan via internet. Het handelen in aandelen is dus een snel en gemakkelijk proces. Natuurlijk is het hebben van enige handelskennis ook een vereiste. Maar ook dit is op betrekkelijk eenvoudige wijze in te winnen. Door beleggingsportalen als Strategisch-beleggen kunt u snel de benodigde basiskennis op doen.